Uns fets “casuals” (I)

Des de l’1 fins el 14 de març hi ha oberta la consulta als socis de l’Assemblea sobre si estem d’acord o no en impulsar una Llista Cívica.

Des de que ha començat la consulta han passat una sèrie de “fets casuals” que fa la impressió que estan destinats a interferir en la consulta, a intentar desactivar la voluntat dels socis de fer una llista cívica. Vegem-los:

  • El dia 2 de març Puigdemont fa unes declaracions apujant el to del seu discurs, reivindica la unilateralitat i la confrontació amb l’estat. És contradictori ja que és el mateix Puigdemont que negocia amb Sánchez i fa política autonomista en nom de Junts. Enllaç amb la notícia
  • El dia 4 de març Clara Ponsatí anuncia que el dia de Sant Jordi presentarà, juntament amb Jordi Graupera, una nova proposta política, un nou partit, Enllaç amb la notícia. Ho anuncia ara, en mig de la consulta de l’ANC, tot i que falta més d’un mes per Sant Jordi… També en l’entrevista que li fan a Vilaweb el dia 8 de març es posiciona clarament en contra de la Llista Cívica de l’Assemblea, amb expressions inclús despectives com per exemple: “A mi, en privat, m’han temptejat insistentment com a potencial candidata d’aquest invent”. Enllaç amb l’entrevista.
  • El dia 6 de març en Lluís Llach, -destacada personalitat a favor de votar NO a la consulta de l’ANC i alineat amb els crítics del Secretariat Nacional- fa unes declaracions a El Punt Avui, que recull Vilaweb, en les que deixa clar que l’Assemblea s’està equivocant amb això de la Llista Cívica i ho qualifica d’un gran error. A més diu que medita presentar-se al Secretariat Nacional de l’ANC per redreçar el rumb, ho diu ara durant la consulta quant encara falten més de dos mesos per fer les eleccions… Enllaç amb la notícia. En l’entrevista feta el dia 7 de febrer a Vilaweb, Llach es mostra clarament contrari a la Llista Cívica de l’ANC però veu bé una quarta llista. Enllaç amb l’entrevista. Es deu referir a la que pensen fer en Pere Pugès i els seus amics, entre els quals hi ha en Llach, que ja han anunciat que estan preparant una llista que en diuen de país -juntament amb tots el partits independentistes i amb Puigdemont al capdavant (?)- i han avançat que faran la presentació pública a mitjans de maig. Ho han dit ara que hi ha la consulta de l’ANC, tot i que falten més de dos mesos…
  • El dia 11 de març l’Audiència de Barcelona confirma el tancament de la web Consum Estratègic de l’ANC. Com sabem, l’aparell judicial espanyol sempre busca les dates més adients per treure les seves sentències, en aquest cas no els deu agradar que l’Assemblea vulgui impulsar una opció política que pretengui materialitzar la independència i miren de perjudicar l’entitat tant com poden. Enllaç amb la notícia.
  • El dia 12 de març membres de l’ANC partidaris del NO a la Llista Cívica, crítics amb el Secretariat Nacional, demanen impugnar la consulta, denuncien irregularitats. Enllaç amb la notícia Enlloc de limitar-se a fer campanya pel NO de manera democràtica, van embrutant la imatge de l’Assemblea, sense contemplacions…

En política quasi mai existeixen les casualitats, les coses que passen solen tenir intencionalitat, no passen perquè sí. En aquesta seqüència de fets podem veure que des de diverses bandes es pretén que no guanyi el SÍ a la consulta de l’Assemblea i per tant que la Llista Cívica no tiri endavant. Volen que l’Assemblea es dediqui a organitzar mobilitzacions, a convocar a la Diada i poca cosa més i la política de veritat que la segueixin fent els partits i d’aquesta manera continuï la “pau autonòmica”.

A més, Puigdemont, Ponsatí i Llach són polítics que ja estaven en primera línia l’any 2017 i tots tres en llocs de responsabilitat -president, consellera i membre de l’anomenat “estat major”, respectivament- així que seria molt millor pel conjunt del moviment independentista que fessin un pas al costat; necessitem nous lideratges i noves formes de fer política.

One thought on “Uns fets “casuals” (I)”

Deixa un comentari

Design a site like this with WordPress.com
Per començar